Over mij

Hoi, ik ben Annemieke de Jong – Dijkshoorn en ben sinds 2015 werkzaam als kindercoach in mijn eigen praktijk aan huis.

Vijftien jaar heb ik met veel plezier gewerkt in het regulier en speciaal basisonderwijs in Rotterdam. Mijn kracht als leerkracht was dat ik elke dag opnieuw kon beginnen. Ik gaf leerlingen elke dag een nieuwe kans ongeacht wat er de vorige dag gebeurd was. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. Zo trachtte ik als leerkracht uit de leerlingen te halen wat erin zit op sociaal, emotioneel en didactisch vlak. Leerlingen zagen mij als een strenge, betrokken en lieve juf.

Als kindercoach komen deze kwaliteiten goed van pas. Ik voel mij betrokken bij mijn werk en kan hierover enthousiast vertellen. Ik heb goede coachingvaardigheden waardoor ik anderen positief stimuleer en in hun kracht weet te zetten. Ik durf te confronteren en zaken bespreekbaar te maken die dwars lijken te zitten. Ik geloof in de samenwerking met ouders: door samen op zoek te gaan, waar het knelt, komen we eerder tot een oplossing voor een kind.

Ik heb een sterke neiging goede prestaties te leveren en investeer daarin graag de nodige tijd en energie. Daarbij beschik ik over een goed zelfinzicht en streef ik ernaar mij verder te ontwikkelen zowel als mens en als professional.

Naast mijn werk ga ik graag uit eten met mijn gezin of vriendinnen. Ik kan enorm genieten van de ontwikkeling van mijn dochter en mijn zoon en samen wandelen of spelen. Om als gezin te genieten van de vrijheid die een camper geeft, hebben wij onze eigen bus omgebouwd. Met z’n vieren beleven zo onze avonturen en maken we herinneringen.

Tenslotte luister ik in m’n vrije tijd graag naar muziek, kijk graag series als For Life, zing ik graag, tafel ik graag uitgebreid na met vrienden en familie, maakte ik graag mooie reizen naar Afrika met mijn man en kan ik samen met hem enorm genieten van het gewoon simpelweg samen of met z’n vieren zijn.

profielfoto Annemieke

Annemieke de Jong

kindercoach
Coachen op gedrag